dilluns, 11 de maig del 2015

Marxem de viatge...Let's go!




 “Marxem de viatge… Let’s go!” és un projecte interdisciplinari per a alumnes de 4t d’ESO que té com a objectiu principal que aquests siguin els protagonistes de la preparació de tot allò que implica el procés de planificació i organització del viatge de fi de curs. L’únic requisit que es posa és que el destí ha de ser un país europeu de parla anglesa perquè, a més de gaudir i descobrir una nova cultura, pensem que pot ser molt útil per a ells el fet de poder practicar l’anglès.

A partir d’aquest objectiu tan atractiu i motivant per a ells, es desenvoluparan diferents unitats didàctiques a diverses matèries (principalment matemàtiques, ciutadania, ciències socials, llengua anglesa i informàtica) a les que es treballaran les competències bàsiques mitjançant activitats autèntiques relacionades amb el viatge que, amb l’ajuda del docent, facilitaran que els alumnes aprenguin d’una manera significativa i competent.

Per tant, des de les diferents matèries es proposaran activitats que inclouran: la presa de decisions conjunta, la comunicació assertiva, l’elecció del destí del viatge a un dels països de parla anglesa, el coneixement de la seva geografia i història, la comunicació amb altres, l’establiment del pressupost aproximat, la creació d’una pàgina web, etc. 

Aquí us deixem l'enllaç a la pàgina "Marxem de viatge... Let's go!". Esperem que us agradi i que compartiu amb nosaltres les vostres opinions per tal de poder consolidar aprenentatges de forma conjunta i tenir l'oportunitat de fer les millores pertinents.

Grup 3: Anaïs Pérez, Carla Alloza, Laura López i Neus Calvo. 

Tots som iguals, tots som diferents

"Tots som iguals, tots som diferents"

Una aproximació a la diversitat per a l'alumnat de 1r d'ESO

Som el grup 2 i volem convidar-vos a la nostra plana web, creada per tal de presentar el projecte interdisciplinar que hem desenvolupat. Podeu accedir clicant al títol o bé a partir del següent enllaç: http://totssomigualstotssomdiferents.weebly.com/

Aquest projecte pretén apropar l'alumnat del primer curs de l'ESO a la diversitat funcional, i més concretament, a les deficiències sensorials, motores i cognitives. Mitjançant el treball previ que es realitzarà durant diferents sessions i matèries, l'alumnat del centre ordinari on treballem conviurà durant una jornada amb alumnat d'un centre adaptat. A partir d'aqui, cal que generin un coneixement molt més exhaustiu i proper de la pluralitat i diversitat funcional, l'experimentin i la visquin com a part del món que els envolta. 

Esperem que aquest projecte us resulti interessant i constructiu a tots i totes. 

Gràcies pel vostre temps.

El grup 2 som: Irina Gómez, Mari Carmen Lainez, Mireia Vera i Clara Viladegut.

Apropem-nos a la sexualitat


APROPEM-NOS A LA SEXUALITAT 
Diferents mirades



Al grup 1 ens complau convidar-vos al nostre projecte.

"Apropem-nos a la sexualitat. Diferents mirades", conceptualitza la sexualitat des de la integritat de l’ésser humà, més enllà de l'àmbit biològic i reproductiu. Està dirigits als alumnes de 3r d’ESO, amb l'objectiu que realitzin una aproximació a aquest tema, cercant informació, analitzant-la, qüestionant-la, etc. per tal de promoure una sexualitat saludable i responsable.

Entenem que la sexualitat pot ser viscuda i expressada en forma de pensaments, fantasies, desitjos, creences, actituds, valors, conductes, pràctiques, rols i relacions interpersonals. I, també, sabem que està influïda per la interacció de factors biològics, psicològics, socials, econòmics, polítics, ètics, històrics, religiosos i espirituals. La salut afectiva i sexual implica, en últim terme, una visió positiva envers les relacions afectives i, per tant, experiències satisfactòries, segures, sense coacció, discriminació ni violència, basades en l’exercici de l’autonomia i fonamentades en l’autoestima i un bon autoconcepte.

Tenint en compte en el moment evolutiu que es troben els alumnes, i la curiositat que aquest tema desperta, hem apostat per aquesta temàtica que creiem motivadora per tots ells. 

Esperem que us agradi i considereu útil el nostre projecte, i que dediqueu uns minuts a fer-nos les aportacions que considereu necessàries per tal de millorar la feina realitzada. 

El podeu llegir aquí:



Moltes gràcies 

Ainhoa Echebarría, Cristina Melero, Laura Cabanillas i Míriam González