dimarts, 22 de maig del 2012

Canviem el Món

Font: http://4.bp.blogspot.com/_RWF8wcEQRkM/TBt-hAtWjLI/AAAAAAAAAo8/
4bNJy_0ecUo/s1600/juntos+podemos.jpg                             

El nostre projecte “Canviem el món”   té com a objectiu principal crear consciència crítica en els nostres alumnes per tal que puguin exercir la ciutadania activa, i adquirir competències socials i personals que facin que es desenvolupin com a persones sensibles, justes i democràtiques.

La necessitat  d’actuar activament i de forma crítica davant les injustícies, la vulneració dels drets humans de les persones i la preservació del medi que habitem i en el què convivim, ens ha portat a desenvolupar  aquest projecte amb l’esperança que tota la comunitat educativa prengui consciència de la importància que té educar en valors i fomentar actituds de respecte, de responsabilitat social, de solidaritat, de tolerància, de no violència i de crítica i d’actuació davant les diferents problemàtiques i injustícies arreu el món.

Es pretén, doncs, mitjançant l’educació, que el nostre món global no resti indiferent a ningú   i que pugui formar millors persones que siguin capaces d’actuar i reaccionar per tal que el nostre planeta esdevingui un món millor.

Canviem el món, és un projecte que crida a la participació activa de tots nosaltres. Per això, si  voleu participar en aquesta meravellosa aventura de canviar el món, us convidem a llegir, reflexionar i criticar constructivament aquest projecte, per tal de millorar-lo,  difondre’l i aplicar-lo i aconseguir que esdevingui una realitat compartida per tots nosaltres.

Aquí el trobareu : Canviem el Món

Esperem que us agradi !  

Grup 3.
Maria Ruiz i Crespin; Jordi Pino i Hernández; Raquel Molinero i Martinez; 
Begoña Feliu i Pérez; Alfred Benavent i Vallès

9 comentaris:

  1. Aquest projecte interdisciplinari que ens presenteu té un títol i una primera presentació molt dinàmica i motivadora, ja que només entrar a la primera pàgina ja te’ns ganes de continuar llegint la resta de la proposta. Afegir que el primer collage d’imatges ja et porta a descobrir nous coneixements del nostre món i societat.

    La nostra primera impressió sobre la introducció que heu fet és molt bona, ja que és molt clara i entenedora. No dóna peu a confusions. Afegir que, al mateix apartat, hi ha una breu i clara explicació de l’estructura de la WIKI, cosa que ajuda a la seva navegació posterior dins la mateixa. Per tant, és una navegació agradable, molt comprensible i amb l’ús de colors ajuda molt el seu seguiment a través dels diversos apartats que la composa, és molt llegible. A més a més, hem trobat força interessant els apartats corresponents a la descripció del centre, i la relació de les competències a assolir amb les matèries proposades.

    Pel que fa a l’organització de les UUDD i la metodologia emprada, dir-vos que ens ha agradat molt la seva organització individual i global, ja que entre totes doneu sentit a la ideologia base del projecte. La seva posada en comú i navegació per les mateixes és molt clara i entenedora, cosa facilitada a més a més pels recursos emprats. Les activitats són molt diverses ja que apart de portar implícita el desenvolupament d’una ciutadania activa i una reflexió crítica de la societat on vivim, els ajudarà a ser més conscients dels drets i deures de les persones i ser més actius socialment parlant. En aquest sentit, és un projecte molt motivador i proactiu.

    Pel que fa als recursos emprats, dir que són molt variats ja que fins i tot, proposeu una cursa per la Fam. Hem trobat molta diversitat. Alhora, féu un extens ús de les noves tecnologies, cosa que facilita molt els processos d’ensenyament aprenentatge que proposeu. També trobem molt positiu els recursos que faciliteu als alumnes per portar-ho a terme. Pel que fa a l’atenció a la diversitat, hem pogut comprovar que una de les bases que treballeu en les vostres unitats és el treball cooperatiu, el qual considerem una estratègia fonamental per poder atendre a les necessitats educatives dels alumnes.
    En el seu conjunt, trobem la seva navegació molt fàcil, senzilla i entenedora.

    Les millores proposades:

    Hauríeu de vigilar la ortografia ja que hem trobat que hi ha algunes omissions de lletres en algunes paraules i dóna una sensació com si no s’ha hagués fet una repassada final a la seva gramàtica i escriptura, cosa que imaginem que no és el cas evidentment.

    Alhora també ens hagués agradat que el format de colors utilitzat en algunes de les vostres UUDD fos més uniforme i generalitzat per a tota la resta ja que facilita molt més la diferenciació entre les sessions que formen cadascuna de les mateixes. És una qüestió d’estètica visual. Creiem que, d’aquesta manera, ajuda més en la seva distinció i visualització. Encara que és un petit detall dintre de tota la bona feina que heu realitzat en el conjunt del vostre projecte interdisciplinari que no ens ha sigut gens difícil la seva comprensió.

    Enhorabona!!!

    Grup 1.

    ResponElimina
  2. Benvolgut GRUP 1,
    moltes gràcies pel vostre comentari.
    Si us ha agradat el nostre projecte és el millor que ens podíue dir. Ho celebrem.
    Pel que fa a les millores us agraím que ens ho hague fet saber, només poden explicar-se els error per la pressa a voler fer les coses. De vegades no toques vores i passa el que passa.
    Moltíssimes gràcies de nou.
    GRUP 3

    ResponElimina
  3. En primer lloc, felicitar-vos perquè el tema que heu escollit és interessant, dóna esperança i fomenta la mentalitat del “canvi possible” en l’alumnat.
    La vostra portada és molt interessant; de fet, tota la wikispaces és molt visual i estètica, i reflexa la multiculturalitat del món actual. Només entrant a la Wiki, el collage que hi heu inserit, et sugereix visualment el contingut que es desenvoluparà.
    L’estructura que heu seguit és molt clara i entenedora, cosa que facilita l’accés als diferents apartats. Pel que fa al contingut del projecte interdisciplinar, pensem que la justificació és bona ja que dóna resposta a una necessitat de l’entorn no només educatiu sinó que també social. L’objectiu principal és actual i interessant.
    Per altra banda, pensem que està molt ben encabits els diferents temes que al llarg de l’assignatura i del màster hem anat treballant. Així mateix, pensem que estan molt ben detallats els objectius del projecte interdisciplinar i que les taules que relacions les competències i els continguts de cada assignatura són molt clares.
    També creiem és molt encertat indicar com es treballa l’aprenentatge significatiu i complex, ja que amb ells són com es pot obtenir l’aprenentatge funcional.
    Les unitats didàctiques estan molt treballades, amb propostes molt variades. El que potser canviariem és la presentació en taules. Costa de llegir tanta informació en espai tan petits.
    La qüestió que no ens han quedat del tot clara són és si els alumnes podran opinar sobre el seu propi treball i si és així com ho faran.
    Nosaltres creiem que es tracta d’un projecte treballat, interessant i atractiu per treballar amb l’alumnat. Molt bona feina.


    Grup de treball 2

    ResponElimina
  4. Benvolgut Grup 2,
    us agraïm els vostres comentaris. Celebrem que us hagi agradat la nostra feina. Aviam si entre tots aconseguim "Canviar el món".
    Acollim les vostres propostes de millora com a punts a desenvolupar i a corregir. Gràcies.
    La intenció del projecte és que els alumnes puguin anar opinant del seu treball en continu a mida que el van construint en les sessions de sintesi.
    De nou moltíssimes gràcies.
    Fins aviat.
    Grup 3

    ResponElimina
  5. Hola companys del grup 3, us felicitem per la vostra proposta de treball!

    Considerem que amb la temàtica que heu escollit esteu promovent un treball al voltant de la conscienciació de tenir una visió crítica de la situació actual al món, pel que fa als valors i les injustícies, molt encertat, ja que pensem que està ajudant als nens i nenes a desenvolupar l'esperit crític davant d'allò que els envolta, unes vegades de més a prop i d'altres de manera més llunyana.

    Heu justificat d'una forma molt clara i engrescadora l'elecció del vostre tema i ha fet que ens vinguessin ganes de continuar llegint el treball.

    Ens han agradat especialment:
    - Les propostes de la cursa de la fam i el tour per Barcelona.
    - La redacció clara, concisa i acurada del context d'actuació on es contempla l'atenció a la diversitat, les característiques del centre, etc.
    - La separació dels objectius per matèries, el quadre sobre les contribucions de cada matèria a l'adquisició de les Cb i l'explicitació de la connexió entre les matèries del projecte.
    - La disposició en graella de les preguntes d'autoavaluació completada amb els comentaris oportuns i l’autocrítica.
    En conclusió: ens ha agradat molt l'ordre, l'esquematització, la concreció, la relació entre continguts i matèries i la claredat del contingut de les taules, i com a crítica constructiva us voldríem proposar un canvi de color de fons d'algunes de les planes. El color blau intens de moltes d'elles pot arribar a ser una mica monòton.

    De tota manera, per gustos, colors! :)

    Grup 5: Regina Forné, Vanessa Rodríguez, Silvia Segura i Raül Niubó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut GRUP 5,
      moltíssimes gràcies pel vostres comentaris.
      Tant debó la conscienciació pogués calar força en els nens i nenes tal i com proposem en el projecte. Cal treballar indefectiblement els valors des de l'escola però fonamentalment des de la familia.
      Celebrem que us hagui agradat el projecte.
      Fins aviat.
      Grup 3

      Elimina
  6. Felicitats companys!

    Ens sembla una proposta molt interessant i innovadora, que proporciona als alumnes una visió crítica i activa davant les injustícies, vulneració dels drets humans, així com promou la sensibilització dels alumnes sobre la conservació del medi ambient. Pensem que la millor forma de que els alumnes prenguin consciència és formar part activa del procés de canvi.

    La temàtica, per tant, ens sembla molt adient i es pot treballar des de diferents punts de vista. Les UUDD fan servir recursos molt interessants que propicien en tot moment la reflexió per part de l’alumne. Ens agradaria fer especial menció a l’assignatura d’educació física, ja que pensem que és una idea molt innovadora i atractiva. De fet, aquesta seria una activitat que es podria realitzar de manera habitual cada any.

    També ens ha agradat molt la inclusió de l’assignatura de Tutoria, ja que normalment no la tenim en compte i és molt important per la formació a nivell personal dels alumnes; així com l’assignatura de Alimentació, Nutrició i salut, ja que és molt adient per la temàtica del projecte.
    La wiki ens ha agradat molt, sobretot l’organització i les explicacions de les seccions, que facilita la navegació i convida a l’alumne a seguir llegint. Especialment l’apartat d’avaluacions està molt complet. L’únic detall és que hem trobat a faltar una mica més d’imatges per no fer el text tant monòton.

    La metodologia emprada defensa l’aprenentatge significatiu i ajuda al desenvolupament del treball de les competències bàsiques, així com la resolució de tasques, contextos propers, motivació cap a l’aprenentatge i multidisciplinària, activa i participativa. Destaquem com a punt fort, d’una banda, els diferents i varis recursos per organitzar l’aula i, d’altra banda, les estratègies d’aprenentatge que heu utilitzat com el diàleg pedagògic i la construcció compartida del coneixement, que potencien l’interès de l’alumne.

    Finalment, valorem molt positivament el vostre projecte i us felicitem per la feina realitzada. Ens sembla molt innovador i atractiu tant pels alumnes perquè insta a la seva motivació i interès, com pels professors perquè és una bona eina per arribar als alumnes.

    Grup 4

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut GRUP 4,
      moltíssimes gràcies ples vostres ocmentaris.
      Celebrem que us hagi agradat el projecte.
      Efectivament un dels objectius és aprofondir en els valors i la conscienciació de la realitat social i de la diversitat de la mateixa.
      Tant debó els jovenets vagin assumint valors que la societat actual sembla que n'està orfe.
      Fins aviat.
      Grup 3

      Elimina